Prima pagina

Patru italieni renumiti în lumea vinului, prezenți la ”Bachus 2017”

Patru italieni renumiti în lumea vinului, prezenți la ”Bachus 2017”

02 octombrie, 2017

Stiri

0

Patru italieni renumiti în lumea vinului, prezenți la ”Bachus 2017”

Patru personalități din Italia, renumite în lumea vinului, vor ajunge la Focșani pentru a prezida comisiile de degustare ale Concursului Național de Vinuri ”Bachus”, eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus 2017”.

Primul președinte de comisie este Roberto Gatti, jurnalist italian de vinuri, absolvent al AIS (Asociația Italiană a Somelierilor) cu diplomă de somelier, director al site-ului www.winetaste.it. Roberto Gatti a deținut timp de șase ani titlul de Președinte al Juriului la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles (la care participă de 10 ediții) și la Concursul Excellence Awards de la București, două dintre cele mai importante concursuri oenologice organizate la nivel mondial. De asemenea, a fost membru al juriului de degustare la concursuri mondiale de vin, dintre cele mai prestigioase: Berliner Wine Trophy din Berlin, Shanghai International Wine Challenge, Wine Challenge din Tokyo, International Wine Contest Bucarest, Les Grands Concours du Monde de la Strasbourg. Nu în ultimul rând, a participat în calitate de jurat la cele mai importante concursuri de vinuri din Italia.

Comisia a doua de degustare de la Concursul Național de Vinuri ”Bachus” 2017 este prezidată de italianul Luigi Salvo, jurnalist de vin, membru al ASA (Associazione Stampa Agroalimentare Italiana), somelier al AIS (Italian Sommelier Association), raportor și degustător oficial autorizat AIS și reprezentant al AIS la Palermo. În anul 1999 a publicat un ghid despre cele mai bune vinuri siciliene și, începând din luna noiembrie 2001, scrie în publicația online www.tigulliovino.it. În 2003 a început să publice pe propriul său portal,  www.luigisalvoilmondodelvino.it , în care și-a adunat articolele, activitatea didactică și experiența în calitatea de degustător AIS. Are numeroase colaborări cu reprezentanți ai industriei de profil și reviste specializate, scrie pentru revista oficială a Asociației Italiene a Somelierilor ”De Vinis” și pentru secțiunea de presă a Institutului Regional Sicilian al Vinului și Viticulturii vitevinonews.it, se ocupă de rubrica de vinuri pentru unul dintre cele mai prestigioase posturi de radio siciliene, ”Radio Time”. Comisar internațional al OIV (International Organisation of Vine and Wine), este acreditat ca membru al juriului în importante concursuri de vinuri internaționale, precum: Concours Mondial de Bruxelles, Wine Challenge of London, Berlin Wine Trofy, Mundus Vini, Excellence Awards Bucharest, Michelangelo International South Africa, International Competition Mayor și în alte competiții internaționale de profil. În anul 2015 a semnat, în calitate de autor, o serie de cărți educaționale ale Asociației Italiene a Somelierilor. Este consultant în comunicare pentru numeroase podgorii italiene și străine și colaborează cu Camera de Comerț în calitate de tehnician degustător pentru  vinuri DOC (Denumire de Origine Controlată)  și DOCG (Denumire de Origine Controlată și Garantată).

Al treilea italian care va prezida o comisie la Concursul Național de Vinuri ”Bachus” este Luciano Parrinello, oenolog renumit în Italia, jurat la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles. Născut și crescut la Marsala, una dintre podgoriile cele mai renumite din Europa, orașul celebrului Vin de Marsala, Luciano Parrinello este un oenolog celebru în peisajul vitivinicol sicilian. Este membru activ al Institutului Regional al Vinului din Sicilia și al Institutului Regional al Viei și Vinului din Palermo.

Alberto Lupini, președintele celei de-a patra comisii de concurs, este un jurnalist cu o experiență de 38 de ani în domeniu, director editor la revista ”Italia al tavola”, prima revistă italiană de gastronomie și turism cu difuzare în aria restaurantelor. A fost premiat pentru promovarea bucătăriei tipice italiene și a vinurilor locale, cu prestigiosul premiu Guido Tarlati, în anul 2016. Este consultant în comunicare și relații publice, eseist economic și politic, autor de cărți.

Concursul Naţional de Vinuri „Bachus”se va desfășura la Restaurantul Grand”Or din Focșani. Juriul de degustare va fi compus din 5 comisii, fiecare având în componență câte cinci degustători experţi, astfel:

–           Un preşedinte de comisie, din străinătate

–           Un somelier, membru al Organizației Somelierilor din România  (OSR2011)

–           Un blogger de vin

–           Un jurnalist de vin

–           Un membru al Asociației Degustătorilor Autorizați din România

 

Concursul Naţional de Vinuri este organizat de Consiliul Județean Vrancea în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus” 2017 și are rolul de a promova cea mai mare podgorie a României și vinurile vrâncene.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea

Comentarii

Nu exista comentarii

Poți fi primul ce comentează la acest articol!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prima Pagina

sus