Prima pagina

”În Vrancea am găsit vinuri extrem de interesante”

”În Vrancea am găsit vinuri extrem de interesante”

15 noiembrie, 2017

Stiri

0

”În Vrancea am găsit vinuri extrem de interesante”

Ecourile Concursului Național de Vinuri ”Bachus” se fac încă auzite, la mai bine de o lună de zile de la încheierea evenimentului. Italianul Roberto Gatti a dedicat un întreg articol vinurilor pe care le-a degustat pe plaiuri vrâncene. Invitatul din Italia a fost prezent în Vrancea, în perioada 5-6 octombrie 2017, în calitate de președinte al unei comisii de jurizare. Articolul, intitulat ”Starea viti-viniculturii din România”, este publicat pe site-ul specializat www.winetaste.it .

Textul integral: ”Vrancea este regiunea viticolă cea mai dezvoltată din România, situată la 200 km nord-est de București, la poalele Carpaților. Viticultura este dezvoltată în zone colinare, la 350-400 de metri deasupra nivelului mării, beneficiind de o climă cu diferențe mari de temperaturi între zi și noapte.

Am fost în Focșani, capitala regiunii Vrancea, pentru a participa la ediția din 2017 a concursului internațional ”Bachus”, ca președinte al juriului. O competiție foarte bine organizată, am avut la dispoziție tablete, ceea ce a determinat rezultate imediate, lăsând degustătorilor posibilitatea unor corecții ușoare, fără a utiliza pix și hârtie. În acest fel, președintele Comisiei are capacitatea de a citi în timp real media ponderată a comisiei, după ce au fost eliminate automat cel mai mare și cel mai mic scor.

Trebuie să spun că am găsit vinuri extrem de interesante, mai ales printre soiurile Fetească Albă, soiul de struguri albi autohtoni și Fetească Negră, cu boabe roșii. Aceste tipuri de viță de vie autohtonă prin excelență le-am cunoscut cu câțiva ani în urmă, când am fost în România pentru a vizita ferme în alte zone viticole binecunoscute, cum ar fi Dealu Mare și Drăgășani.

România trebuie doar să-și promoveze vinurile în Europa și în întreaga lume, dar cele mai bine organizate companii au ajuns deja să exporte în Orientul Îndepărtat, China și Asia de Sud-Est.”

 

Articolul original, în limba italiană, poate fi consultat aici //www.winetaste.it/lo-stato-della-vitivinicoltura-di-romania/

Comentarii

Nu exista comentarii

Poți fi primul ce comentează la acest articol!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prima Pagina

sus