Prima pagina

Dăm cep la ”Bachus 2016”

Dăm cep la ”Bachus 2016”
Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea „Bachus 2016” va avea loc în perioada 13-16 octombrie în Piața Unirii din Municipiul Focșani.
 
Joi, 13 octombrie 2016, de la ora 17.00 va avea loc deschiderea festivalului de către însuși Bachus și alaiul său de bacante. Cu această ocazie, Centrul Cultural Vrancea va organiza a IV-a a ediție a Concursului Judeţean al Alaiurilor Tinerilor. Prezentarea alaiurilor va trebui să fie inspirată ca şi la ediţiile anterioare în mod obligatoriu de tematica evenimentelor cultural-artistice organizate de către Centrul Cultural Vrancea, care se vor desfăşura în aceiaşi perioada cu Festivalul Internaţional al Viei Vinului ”Bachus 2016”.

Vineri,14 octombrie 2016, la Green Garden Restort, Odobești, de la ora 10.00, va debuta cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Vinuri „Bachus” 2016, iar vrâncenii sunt așteptați,de la ora 15.00, în Piața Unirii din Focșani, la o lecțiie de degustare susținută de somelieri celebri din cadrul Organizației Somelierilor din România.
—–
Sâmbătă, 15 octombrie 2016, cu începere de la ora 10.00, va continua, la Green Garden Resort Odobesti, Concursul Național de Vinuri ”Bachus 2016”.
 
Tot sâmbătă, de la ora 17.00, Consiliul Judeţean Vrancea în colaborare cu Focșani Mall, organizează o Lecție de degustare și cea de-a cincea ediție a Concursului Gastronomic ”Bucătarul de Aur”.
În cadrul ”Lecției de degustare”, care va avea loc în zona de food a Focșani Mall, somelierii vor prezenta publicului mai multe soiuri de vinuri oferite de către societatea de vinificații Vincon SA Vrancea. Deoarece Lecția de degustare este un eveniment care implică un consum redus de alcool, acesta nu se adresează decât persoanelor majore.
 
Concomitent cu organizarea ”Lecției de degustare” din Focșani Mall va avea loc și cea de-a cincea ediție a Concursului Gastronomic ”Bucătarul de Aur” – un punct de întâlnire al celor care activează în domeniul culinar tradiţional, desfășurat sub egida: “Gastronomie românească – Regândim tradiţia!”
În cadrul concursul participanţii trebuie să prezinte master chefului Horia Vârlan, cel care va juriza, un meniu tradiţional, compus dintr-un fel principal şi un desert, ambele pregătite prealabil.
——-
Bucătarul de aur
bucataruldeaur-site
Iată regulamentul Concursului ” Bucătarul de Aur”
 
Sectiunea 1. Organizatorii concursului
 
Organizator al concursului “Bucătarul de aur” este Consiliul Judetean Vrancea, cu sediul în mun. Focşani, str. Dimitrie Cantemir, nr. 1-3, jud. Vrancea.
 
Sectiunea 2. Dreptul de participare
 
Concursul se adresează tuturor restaurantelor din Municipiul Focşani, indiferent daca sunt independente sau in cadrul hotelurilor.
 
Participarea la concurs este posibilă prin înscriere, care este liberă, şi care se va efectua prin confirmare scrisa, transmisă pe e-mail-ul oficial al instituţiei: contact@cjvrancea.ro. Participarea la Concurs implică acceptarea si cunoaşterea integrală, expresă şi neechivocă a prezentului Regulament.
 
Sectiunea 3. Perioada de desfasurare
 
Concursul se va desfăşura în Focşani Mall, în zona de food, în ziua de sămbătă, 15 octombrie 2016 – începând cu ora 18.00.
 
Sectiunea 4. Modul de desfasurare a concursului
 
Participanţii vor prezenta o piesă aşezată pe un platou (fel de bază care să conţină carne de berbec îmbinat cu vin roșu și struguri) şi un desert, ambele cu specific tradiţional românesc.
Meniul va fi prezentat în format tipărit, în limba română.
Pe timpul prezentării felurilor pregătite, bucătarul va indica şi băutura recomandată.
Concurenţii vor asigura vesela, tacâmurile, şervetele necesare pentru 2 persoane.
 
Sectiunea 5. Jurizarea
 
Juriul va fi asigurat de master chef Horia Varlan
Criteriile de jurizare sunt:
– Creativitate în îmbinarea ingredientelor – 20 puncte
– Dificultatea reţetei – 25 puncte
– Inovaţie/implicare personală – 25 puncte
– Aspect– 30 puncte
 
Se punctează păstrarea gustului nativ al ingredientelor, complementaritatea gustului adaosurilor cu ingredientul principal, sapiditatea pe care o generează, textura produselor.
 
Sectiunea 6. Premiile si acordarea lor
 
1. Conform regulamentelor concursurilor internaţionale de gastronomie, ierarhia va fi media aritmetica a punctelor obţinute la fiecare criteriu pentru toate serviciile din tematică.
 
2. In funcţie de punctajul obţinut, se vor acorda următoarele premii:
Locul I: 100 – 90 puncte
Locul II: 89 – 80 puncte
Locul III: 79 – 70 puncte
Menţiune: sub 69 puncte
 
3. Regulamentul concursului este de ierarhizare descrescătoare a punctajului obţinut, astfel încât se va acorda cate 1 singur premiu pentru locurile I, II si III.
 
4. Se va acorda un premiu special al celei mai bune asocieri a preparatelor cu băuturile recomandate de bucătar.
 
5. Recomandarea organizatorilor: băuturi româneşti.
 
Sectiunea 7. Precizari
 
Întrucât concursul reprezintă o oportunitate de promovare, locul în care se va desfăşura va fi amenajat astfel încât să se ofere posibilitatea participanţilor să expună şi să distribuie propriile materiale promoţionale.
——
Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă!

drumulpodgoriilor-site

Duminica, 16 octombrie 2016, de la ora 10.00, pasionații de ciclism sunt invitați să ia parte la ”Drumul podgoriilor vrâncene…pe bicicletă”. Dăm startul ediției a II-a la ora 10.00, din Piața Unirii Focșani. Mergem apoi ordonat, spre Cîmpineanca, pe traseul strada Antrepozite și DC 142. Partenerii noștri, clicliștii inimoși ai Asociației ”VeloPower” ne vor ghida prin vii încă de la început.
 
Din Cîmpineanca ne vom îndrepta către sat Pietroasa, iar apoi vom coborî spre Cârligele pe DJ 205 C. În apropierea comunei Golești vom începe o urcare ușoară prin vie, de aproximativ 3 km, până la intrare în comuna Cotești, unde vom da de asfalt pe DJ 205 R. Din Cotești ne vom îndrepta spre Budești pe DJ 205 B și apoi vom coborî spre Valea Cotești pe DC 148.
 
Aventura noastră se va opri la Crama Valahia unde vom avea posibilitatea să vizităm un muzeu al uneltelor agricole folosite în vinificație și un beci interesant. Nu în ultimul rând vom putea degusta din vinul nou produs de către proprietarul cramei. La întoarcere vom coborî pe DC 148 până la DJ 205 R pe care vom urca puțin pentru a merge apoi pe un drum auxiliar, DC 140 spre Golești și apoi back home pe DJ 205 Golești-Pietroasa-Cîmpineanca-Focșani.
—–
În total traseul măsoară aproximativ 40 kilometri pe care estimăm să îl parcurgem în 3 ore +/- opririle de pe traseu. Vă invităm să consultați, mai jos, Regulamentul Turului de Ciclism ”Drumul Podgoriilor Vrancene….pe bicicletă”. Regulamentul este orientativ și ne rezervăm dreptul de a-l îmbunătăți. Organizatorii vor oferi pe traseu apă, fructe, batoane energizante și asistență auto, în limita locurilor disponibile (aproximativ 8 locuri).
—–
Regulamentul turului de ciclism ”Drumul Podgoriilor Vrancene….pe bicicletă” – ediția a II-a
 
I. Organizare
 
1. Turul de ciclism este organizat de Consiliul Județean Vrancea.
 
2. Traseul se desfășoară pe distanța Focșani-Cîmpineanca-Cîrligele-Cotești-retur.
 
3. Turul de ciclism se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus 2016”
 
4. Data turului de ciclism: 16 octombrie 2016.
 
5. Locul și ora de plecare: ora 10.00, Piața Unirii din municipiul Focșani, Județul Vrancea.
II. Participanți
 
1. Turul este de tip „Open” şi pot participa:
 
2. • cicliști amatori şi profesionişti, orice iubitor al sportului şi/sau al mişcării în aer liber cu vârsta cuprinsă între 18-90 ani;
 
3. • adolescenţi cu vârste cuprinse între 16-18 ani, însoţiti de unul dintre părinţi sau cu acceptul scris al acestora și cu un însoțitor dintre participanți.
 
4. Participarea cicliștilor la eveniment se face pe propria răspundere din punct de vedere medical, fiecare participant fiind responsabil de pregătirea fizică, psihică cât şi pentru aptitudinile necesare participării la acest tur. Totodată, participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru funcţionalitatea bicicletei şi a echipamentului tehnic utilizat, precum şi pentru eventualele incidente de orice natură apărute premergător, în timpul şi după încheierea cursei, la locurile de start/finiș sau pe traseu.
 
5.Se va respecta cu stricteţe Codul Rutier (Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice)
 
III. Înscrieri
 
1. Sportivii se pot înscrie la adresa de email: contact@bachus-vrancea.ro până vineri, 14 octombrie 2016, ora 18.00.
 
2. E-mailul pentru înscriere va conține următoarele informații:
• Nume și prenume ciclist, • vârstă, • localitatea de domiciliu, • număr de telefon, • adresă de e-mail.
 
IV. Responsabilități
 
1. Toţi membrii şi participanţii la eveniment vor respecta legislaţia rutieră în vigoare din România.
 
2. Organizatorii nu-şi asumă nici o răspundere pentru incidente şi accidente de persoane, maşini, motociclete, biciclete și alte vehicule.
 
3. De asemenea, orice contravenţie sau infracţiune comisă de participanţii la competiţie nu intră în responsabilitatea organizatorilor şi colaboratorilor acestora.
 
V. Codul de tură
 
1. Cicliștii participanți la tură sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice.
 
2. Va exista un vehicul de asistență care va oferi participanților la traseu apă și fructe la punctele de alimentare.
 
VI. Abandonul
 
1. În caz de abandon, participantul se va întoarce spre casă cu bicicleta, cu un prieten, mașină personală, taxi etc.
VII. Purtarea căștii de protecție
 
1. În timpul turului de ciclism, toţi cicliştii sunt obligaţi să poarte casca de protecţie. La startul turei nici un ciclist nu este admis fără a purta casca de protecţie.
 
VIII. Locul de întâlnire
 
1. Toţi participanţii trebuie să se prezinte în Piața Unirii–până la maxim ora 9.45. Startul turei de ciclism se dă la ora 10.00 din Piața Unirii.
 
IX. Traseul cursei
 
1. Toți participanții vor merge în coloană, indiferent de condiția fizică sau experiență. Persoanele care nu respectă această regulă vor fi rugate să părăsească tura.
 
X. Ceremonia oficială
 
1. Pe data de 16 octombrie 2016, în Piața Unirii din municipiul Focșani, începând cu ora 14.00, toți participanții vor primi diplome și un kit de participant compus dintr-un bidon personalizat și un T-shirt.
 
XI. Dispoziții finale
 
1. Datorită faptului că această competiţie este “Open” pentru toţi participanţii pot utiliza biciclete trekking sau MTB. Nu este recomandat să se vină la tură cu biciclete de șosea deoarece vor fi și porțiuni de off-road.
—–
De la ora 15.00 vrâncenii sunt așteptați la o nouă Lecție de degustare începând cu ora 15.00.
 
Tot duminică după-amiază vor fi anunțați și câștigătorii marilor medalii de aur ale Concursului Național de Vinuri ”Bachus 2016”.
——
În perioada 13-16 octombrie 2016, Centrul Cultural Vrancea organizează prima ediție a Festivalului Național ”Cântece de viță veche și nouă”, de la orele 19.00, în Piața Unirii. Printre invitați se numără: Goran Bregovici – duminică 16 octombrie 2016, Ana Lesko și Pepe. Vama, Bosquito, Lora și Puia – sâmbătă, 15 octombrie. Sore, Connect R și Vunk – vineri, 14 octombrie 2016. Smiley&band, Nicoleta Nucă, Alessia și Provincialii – joi, 13 octombrie 2016. Detalii despre concertele care vor avea loc în Piața Unirii din Focșani găsiți aici.
—–
Va asteptam, începând de joi, 13 octombrie 2016, să dăm cep la butoi. În Piața Unirii din municipiul Focșani, la Vrancea – în cea mai renumită podgorie din România.

Prima Pagina

sus